Megyer-hegyi tengerszem

5+1 Csodás hely Magyarországon amiért, nem kell külföldre utaznod!

Megyer-hegyi tengerszem: A 4 ezer köbméteres terjedelmével nem mondható nagynak, de a 70 m magas függőleges sziklafalak, valamint a mindig más színben pompázó víztükör teszi feledhetetlenné ezt a vadregényes tájat.

Körös-Toroki Partfűrdő – A magyar homokos „tengerpart” : A strand 400 méter hosszan terül el, szalmanapernyőkkel és finom szemcsés homokkal. A strand vize kiváló minőségű és lassan mélyülő

Zugspitze a cél felé

Zugspitze két napos túra

Németország legmagasabb csúcsának a meghódítása – Írány 2962m !​ 2 Nap , 21km, 2200m szintkülönbség.
Nálunk most az idő nem volt mérvadó, nem akartunk sietni, csak élvezni a természetet és kitörni kicsit a mókuskerékből. De bennünk volt a bizonyítási vágy is, hogy megcsináljuk ezt a kemény túrát és fent leszünk a fritzek legmagasabb csúcsán!

tőkehal főtt krumplival és olivaolajal

Portugál Ételek

Mivel Portugália az Atlanti-óceán partjánál fekszik, ezért nagyon sok olyan ételük van, amit a helyi vizekből kifogott tenger gyümölcseiből készítenek el. Ennek ellenére az országban egy olyan hal lett a nemzeti eledelük, amit többnyire Norvégiából szereznek be. Ez pedig annak köszönhető, hogy az északi vizekből származó tőkehalnak a húsa alkalmasabb a tartósításra, mint a portugáloké . A folyamatot még mindig ugyan úgy végzik mint 500 éve : a halat kiszárítják, majd jól besózzák.